Glabbeek zorgt voor gratis vervoer naar vaccinatiecentrum Tienen

Glabbeek gaat 65 plussers en minder mobiele inwoners gratis naar het vaccinatiecentrum in Tienen brengen. De gemeente werkt daarvoor samen met een autodeelbedrijf uit Glabbeek en met de vzw J.A.T Event Drivers die met oudjaar feestvierders naar huis brengt.

Burgemeester Peter Reekmans van Glabbeek vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Vanuit de eerstelijnszorg was er een voorstel om minder mobiele mensen met taxi's naar het vaccinatiecentrum te brengen, maar dat bleek te duur. Bovendien zou de prijs van de taxi dan ook doorgerekend worden naar de inwoners. En daarom organiseert Glabbeek zijn eigen vervoer.

"We gaan het vervoer naar het vaccinatiecentrum regelen zoals we dat doen met oudjaar," vertelt burgemeester Reekmans. "Dan werken we met een autodeelbedrijf uit Glabbeek dat wagens ter beschikking stelt, en met vrijwilligers van J.A.T Event Drivers. Dat zijn vrijwillige chauffeurs die met oudjaar de feestvierders uit de regio veilig thuisbrengen. Op deze manier kunnen we dat vervoer ook gratis aanbieden. We kiezen als kleine gemeente voor de goedkoopste formule. En we steunen hiermee ook de lokale economie omdat het autodeelbedrijf uit Glabbeek is."

Meest gelezen