Facebookpagina IVBO

Gladde trottoirs zijn gevaarlijk voor afvalophalers: "Maak alsjeblieft trottoir sneeuw- en ijsvrij"

Afvalophalers lopen het risico om weg te glijden als ze met zware zakken in het vriesweer lopen. "Gisteren zijn enkele van onze mensen gevallen op gladde trottoirs. Daarom vragen we aan iedereen om sneeuw en ijs voor de deur te ruimen", zegt Tom Espeel van de afvalintercommunale IVBO voor de regio Brugge. 

Tom Espeel: "We hebben onze mensen extra gewaarschuwd voor valpartijen. De meeste straten zijn gestrooid maar de trottoirs liggen er soms nog glad bij. Als er helemaal niet gestrooid is, gaan onze mensen die straat niet inrijden. Dat gebeurt maar erg weinig. Gisteren was dat maar in een straat of 5."

Het is natuurlijk bitter koud voor de ophalers. "Vooral de handen zijn een probleem. Onze mensen houden zich vast aan een stang achteraan op de wagen. Ze dragen 2 paar handschoenen. En we hebben een extra paar meegegeven dat ze in de wagen laten liggen om op te warmen."

Geduld

Over de middag krijgen de ophalers soep om zich wat op te warmen in de lokalen van de IVBO bij de verbrandingsoven in Brugge. "Door corona hebben we liever niet dat de mensen zelf iets warms te drinken aanbieden. Dat is natuurlijk erg vriendelijk maar nu doen we dat beter niet. We vragen wel wat geduld van de mensen. Door het gure weer duren de ophaalrondes wat langer. Het kan dus zijn dat de ophalers wat later dan normaal passeren. We vragen dan ook om niet meteen de zak alweer binnen te zetten. Even wachten, we komen wel."

Meest gelezen