Radio 2

Kamiel (9) surft ook bij -5 graden in de Noordzee: "Hoe dat voelt? Leuk!"

Kamiel Deraeve is zo gebeten door de surfsport dat hij ook bij dit gure weer in zee gaat. De jongen van 9 uit Oostduinkerke blijft er rustig bij: "Hoe het voelt in dat koude water? Leuk!"

Kamiel surft al enkele jaren en kreeg de microbe van zijn papa Peter. "Ja, ik ga nu ook in dit vriesweer in zee. Ik moet wel, want mijn zoon trekt me mee. De koude valt eigenlijk mee. Tegenwoordig zijn er van die pakken die je goed beschermen. Het materiaal en de voeringen van die wetsuits zijn redelijk dik."

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

De leerling overtreft de leermeester. En dat geldt ook voor Kamiel. "Mijn zoon is nog maar 9 en surft nu al beter dan ik", zegt papa Peter. "Hij is enorm gepassioneerd en gedreven. Hij zet zich 100 procent in en dan word je automatisch beter. Hij surft het hele jaar door en gaat dus ook bij deze koude temperatuur in zee."

Meest gelezen