Jonas Hamers / ImageGlobe

Limburg.net vraagt respect voor afvalophalers: "Ze werken hard en lang in de vrieskou"

Afvalintercommunale Limburg.net vraagt respect voor de afvalophalers die deze dagen in de vrieskou lange dagen maken. Ze werken in weer en wind, en de ophaalrondes duren ook langer dan normaal.

 Omdat er maandag niet in alle straten gestrooid was, kon niet overal het afval opgehaald worden. Ook duurden de ophaalrondes langer dan normaal door de winterse omstandigheden. Ilse Luypaerts van Limburg.net vraagt begrip voor de moeilijke omstandigheden waarin de ophalers moeten werken. "Het blijft een zware job en omdat ze niet overal door kunnen door de sneeuw, zijn hun rondes ook heel lang en maken ze dus lange dagen." Luypaerts vraagt ook om geduld. "Als hier en daar het afval niet is opgehaald, geef de ophalers dan wat respijt."

Afval niet opgehaald?

Maar wat doe je als het afval voor jouw deur niet is opgehaald: opnieuw binnenhalen of toch maar laten staan? Laten staan is het beste. "We proberen altijd zo snel mogelijk langs te komen, eventueel met kleinere vuilniswagens, om ook daar het afval op te halen", zegt Luypaerts. 

En dan is er nog een probleem: afval dat vastvriest in jouw GFT-container. Maar daar zijn ook oplossingen voor. Leg bijvoorbeeld een krant of een aantal proppen krantenpapier onder in de container. En druk het afval niet te hard aan. Je vindt meer tips op de website van Limburg.net.

Meest gelezen