Luierfabrikant uit Zele slachtoffer van bende fraudeurs

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft 3 mannen opgepakt die een bestelling plaatsten bij een Zeelse luierfabrikant, maar op naam van andere bedrijven die van niets wisten. De fraudeurs lieten de luiers ergens in Brussel leveren en verkochten ze door aan winkels in België. Ook andere luierbedrijven werden opgelicht. 2 van de 3 mannen zijn aangehouden. 

Aanleiding voor het onderzoek was een klacht van een grote Zeelse luierfabrikant bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het bedrijf had in december vorig jaar 44 palletten luiers geleverd in opdracht van een Waals bedrijf. Later, toen er moest betaald worden, bleek dat het Waalse bedrijf nooit iets besteld had en ook geen levering had ontvangen. Uit verder onderzoek bleek dat er nog 4 bestellingen gedaan waren op naam van dezelfde Waalse firma. Het ging om bestellingen van 1 keer 25 palletten en 3 keer 33 palletten luiers. Het ging om een totale waarde van 182.000 euro. De bende zou een eigen firma gebruikt hebben om de goederen verder te verkopen aan winkels. 

Huiszoekingen

Op 21 januari dit jaar vonden huiszoekingen plaats bij de 3 verdachten en bij 4 bedrijven die te goeder trouw de palletten luiers hadden opgeslagen. De verdachten waren een oom, zijn neef en de schoonbroer van hem. Ze wonen in Waver, Koekelberg en Jette. De 4 bedrijven liggen in Brussel, Groot-Bijgaarden en Asse. Daar werden 84 palletten teruggevonden. Nadien werden op een 5de locatie nog 66 palletten luiers aangetroffen.

150 paletten terug

Uiteindelijk zijn de oom en de schoonbroer van zijn neef opgepakt en aangehouden. Bij de opslagbedrijven konden in totaal 150 van de 168 bestelde palletten luiers teruggevonden worden. De producenten hebben die intussen teruggekregen. 

kasto80

Meest gelezen