Nicolas Maeterlinck

Nieuwe corona-uitbraak in Sint-Blasiusziekenhuis van Dendermonde: “We voeren een gedeeltelijke en tijdelijke opnamestop door“

In het Sint-Blasiusziekenhuis van Dendermonde is er een nieuwe corona-uitbraak op de geriatrische afdeling. Daarom voert het ziekenhuis de komende dagen een gedeeltelijke opnamestop door. “De urgente ingrepen zullen blijven plaatsvinden”.

Het is al de derde uitbraak in korte tijd in het Sint-Blasiusziekenhuis in Dendermonde. Sinds half januari was er ook al geen bezoek meer toegelaten in het Sint-Blasiusziekenhuis, nadat toen ook een patiënt besmet was geraakt. “Het is in de eerste plaats een gedeeltelijke en tijdelijke opnamestop. Dat betekent dat geplande ingrepen, die sowieso gepland waren voor de komende dagen, uitgesteld worden in de mate van het mogelijke”, zegt woordvoerster Dominique Potteau.

Dringende ingrepen kunnen wel nog

Dringende ingrepen zullen nog kunnen plaatsvinden, maar niet-dringende opnames die ingepland waren voor deze week, worden uitgesteld: “De echt urgente ingrepen blijven plaatsvinden. En de opnames van mensen van wie we weten dat ze COVID hebben, die binnenkomen via spoed, gaan we doorverwijzen naar andere ziekenhuizen.”

Maandag worden alle 1300 personeelsleden getest op het coronavirus. 300 van hen kregen al een eerste inenting tegen het virus. Opgenomen patiënten zullen zoveel mogelijk apart op kamers worden gelegd. Zij worden vanaf nu ook om de 48 uur getest op COVID-19.

kasto80

Meest gelezen