Pixabay

Ontdek hier waar je in West-Vlaanderen (al dan niet) zal kunnen schaatsen

Heel wat West-Vlaamse burgemeesters zijn van plan om toestemming te geven om te schaatsen in openlucht, als dat veilig kan verlopen. Voorlopig is het ijs nog niet dik genoeg, maar van zodra er wel voldoende ijsdikte is, zal er geschaatst mogen worden. "Zelfs in coronatijd", klinkt het in onder meer Hooglede, Jabbeke, Poperinge en Brugge. 

De burgemeesters van Hooglede, Jabbeke, Poperinge en Brugge zullen toestemming geven om te schaatsen in openlucht als het ijs voldoende dik is en alles coronaveilig kan verlopen. In Poperinge zou dat eventueel op de IJzervlakte kunnen. "In de buurt van Roesbrugge", zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). "In principe is dit een buitenactiviteit en kunnen de basisveiligheidsmaatregelen toegepast worden. Mensen kunnen dus in een groepje van maximaal 4 mensen gaan schaatsen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat er samenscholingen ontstaan. Ik zie er, voorlopig, geen problemen in. De Ijzervlakte is ook zeer groot hé."

Schaatsen op Damse vaart?

In Brugge zal er toestemming gegeven worden om te schaatsen op de Assebroekse meersen van zodra dat kan. Voor de Damse vaart en de Brugse reitjes is het nog veel te vroeg om een beslissing te nemen. Daarvoor moet het zeker nog 2 weken hard vriezen.

Werken op reservatie

Vroeger werd er geschaatst op de visvijver van de Vossenberg in Hooglede. Dat is wel prive terrein en er zou moeten toestemming worden gevraagd. Maar als het ijs dik genoeg is en de eigenaar is het ermee eens, dan zal burgemeester Rita Demaré(CD&V) zeker toestemming geven: "Er mag al zoveel niet in coronatijden en het is buiten. We zullen na een paar vriesnachten kijken met de crisiscel of het veilig genoeg is. Om het coronaproof te maken kan er bijvoorbeeld met inschrijvingen gewerkt worden." 

 

Meest gelezen