foto: Radio 2

Oude kiosk op Hasseltse Dusartplein krijgt nog even een foto-expo

Voor de bekende krantenkiosk op het Kolonel Dusartplein met de grond gelijk wordt gemaakt, doet het stulpje twee weken dienst als vitrine voor jong fotografiegeweld. Creatieve broeihaard De Serre klopte aan bij de stad Hasselt met een weergaloos idee: de laatste kiosk in Limburg volhangen met melancholische beelden uit een tijd zonder bubbels en knuffelcontacten.

Annika Wallis is een van de huisfotografen van De Serre die drie van haar foto’s etaleert. “We kregen de opdracht om beelden te selecteren uit de zorgeloze tijd voor de coronapandemie”, legt ze uit. “We willen niet alleen laten zien hoezeer we deze momenten missen, maar ook een hoopvol signaal geven. Als we samen volhouden, geloven we dat deze tijd ooit terugkomt! Een van mijn eigen favoriete foto’s is die van Billie Eilish op Pukkelpop 2019. Een tweede kiekje maakte ik op een feestje in onze vestiging op het Groenplein, de plaats waar het voor de Serre allemaal begonnen is. Naast mijn werk als huisfotograaf voor de Serre heb ik vooral heimwee naar de vriendengroep die daar bijhoort. We zijn allemaal sociale beestjes die graag de handen uit de mouwen steken. We kijken ernaar uit om elkaar terug meer te zien.”

De oude kiosk is voor veel Hasselaren een echt monument

“Eigenlijk zijn wij steeds op zoek naar opportuniteiten om leegstaande panden tijdelijk in te vullen met kunst en cultuur”, verduidelijkt Niels Kenis van De Serre. “In deze moeilijke tijden geven we onze huisfotografen graag de kans om met hun beste werk te pronken. De oude kiosk is voor veel oudere Hasselaren trouwens een echt monument. Als foto-atelier bezorgen wij het pand een onvergetelijke laatste bestemming."

Werken per opbod te koop

Alle werken die ophangen zijn per opbod te koop. De gehele winsten gaan naar LIVE2020, een initiatief dat de muzieksector een duwtje in de rug geeft. "We hopen dat we in de zomer weer kunnen genieten van die unieke en onvergetelijke ervaringen die concerten en festivals zijn", besluit Kenis.

Alle informatie en bieden doe je via  www.deserrehasselt.be/de-vitrine.

Meest gelezen