Ouderen in Sint-Niklaas kunnen sneeuwruimlijn bellen: “Zo geraken ze gemakkelijker buiten om boodschappen te doen”

De stad Sint-Niklaas wil oudere inwoners helpen met het ruimen van sneeuw. Ouderen en mensen die minder mobiel zijn kunnen bellen naar de stad om de sneeuw voor hun oprit weg te halen. “We hadden de sneeuwruimlijn ook al voorzien voor december en januari, maar toen was er gelukkig niet te veel sneeuw”,  zegt coördinator Gwendoline De Vogel.

Met de sneeuwruimlijn wil de stad Sint-Niklaas voornamelijk 80-plussers helpen met het ruimen van de sneeuw voor hun deur. Al beklemtoont coördinator Gwendoline De Vogel dat ook andere hulpbehoevenden in aanmerkingen komen: “Ook mensen met een beperking of mensen die fysiek niet in de mogelijkheid zijn om dat zelf te doen, kunnen beroep doen op de sneeuwruimlijn.”

Sneeuw ruimen voor de deur

De sneeuwruimlijn is een telefoonlijn die geactiveerd wordt door de klantendienst van stad Sint-Niklaas wanneer er veel sneeuwval is geweest. “De klantendienst noteert dan waar er sneeuw geruimd moet worden en besteedt de uitvoering daarvan dan uit aan sociale tewerkstellingsprojecten”, zegt De Vogel. 

De stad vraagt 2,50 euro voor de hulp dat onderdeel is van het ouderenbeleid van Sint-Niklaas: “Er zijn allerlei initiatieven om oudere mensen te helpen. Die mensen komen soms ook al minder buiten. En als de sneeuw voor hun deur dan geruimd is, kunnen ze weer gemakkelijker naar buiten komen en boodschappen te doen.”

kasto80

Meest gelezen