UA lanceert internetgame: "Haal je innerlijke Erika, Herman of Pierre naar boven en schiet virussen uit de lucht"

Bij het begin van het tweede semester heeft de Universiteit Antwerpen een computerspel gelanceerd op haar website. Corona Combat heet het. Spelers kunnen kiezen of ze als Erika, Herman of Pierre coronavirussen te lijf gaan. Die drie figuren wijzen uiteraard naar de eigen professoren Vlieghe, Goossens en Van Damme, die sinds de coronacrisis geregeld in de media uitleg kwamen geven over het coronavirus en de bestrijding ervan. De universiteit nodigt studenten uit om samen te spelen en het tegen mekaar op te nemen, wat hen wat ontspanning moet geven in deze voor hen moeilijke tijden. 

"Samen verslaan we corona, maar de strijd is nog niet voorbij", staat er te lezen op de website van de UAntwerpen. Corona Combat wordt aangeprezen als hét spel om de tijd te doden, terwijl je wacht op je vaccin. Maar de universiteit wil er ook het sociaal contact tussen de studenten mee verbeteren, zegt woordvoerder Peter De Meyer: "Het is de bedoeling dat ze samen gaan spelen. Er komt ook een strijd tussen de verschillende faculteiten."

Voor liefhebbers kan het spel bekend voorkomen: "We hebben een bewerking gemaakt van "Space Invaders", de oerklassieker onder de games uit de jaren 80."

Het is met dit spelletje een beetje zoals met de epidemie: als je even niet oplet, slaat het virus toe

Erika Vlieghe, infectiologe UA

Wie wil kan het hier ook eens proberen. "De hoogste scores zullen bijgehouden worden", legt De Meyer uit. "We hebben het vorige week met enkele collega's al eens geprobeerd, maar de studenten hebben onze recordscores alvast naar de prullemand verwezen."

Ook infectiologe Erika Vlieghe en epidemioloog Pierre Van Damme speelden al een potje Corona Combat. Vooral Erika Vlieghe was er snel mee weg. “Zo’n dingen zijn niet goed voor de bloeddruk”, lacht ze. “Het is met dit spelletje een beetje zoals met de epidemie: als je even niet oplet, slaat het virus toe.”

Op verschillende plaatsen in de universiteitsgebouwen word je aangemoedigd om Corona Combat te spelen.

Meest gelezen