Uitslaande brand verwoest landbouwloods in Overijse: "120 schapen bijna allemaal gered"

In Overijse heeft een uitslaande brand een landbouwloods vernield. Er zaten ook 120 schapen in, maar die werden door de brandweer bijna allemaal gered. Eén dier heeft de brand niet overleefd.

De brandweer kreeg gisteravond rond half 12 telefoon voor een grote brand in een schuur in de Ballingstraat in Overijse. Daar waren ook de stallen gevestigd met 120 schapen. "Het was onze prioriteit om de dieren uit de stallen te halen", zegt brandweerofficier Emmanuel Goossens. "Dat is ons bijna gelukt. Jammer genoeg heeft één dier het vuur niet overleefd. De geredde schapen hebben we naar een aangrenzende weide overgebracht. Die zijn veilig", zegt de brandweerofficier.

Elektrisch vuur wellicht oorzaak

"Het dak van de werkplaats was ook ingestort en dat bemoeilijkte de werkzaamheden", zegt Goossens nog. "De schade is wel erg groot". De nablussingswerken hebben nog tot 4 uur geduurd. Brandweerpost Overijse kreeg daarbij nog ondersteuning van de collega’s uit Leuven. De structuur van de loods aan de zijde van de stallingen was nog voldoende stabiel wat de brandweer toeliet om de schapen na de bluswerken terug naar binnen te leiden. De schapenboer is erg onder de indruk. "Het is een levenswerk dat verloren is", zegt hij. "Wellicht is het elektrisch vuur de oorzaak van de brand. Ik had het daar geplaatst zodat de waterpomp niet zou bevriezen. De werkplaats is volledig vernield. Er lag voor duizenden euro's materieel in. Dit is een ramp voor mij", besluit de aangeslagen schapenboer.

Meest gelezen