Vaccinatiecentra worden ingericht met materiaal van de provinciale uitleendienst: "Vooral paaltjes zijn populair"

De uitleendienst van de provincie Vlaams-Brabant leent heel wat materiaal uit om de vaccinatiecentra in te richten. Normaal is dat materiaal bedoeld voor verenigingen die coronaveilige activiteiten willen organiseren. Maar nu doen vooral steden en gemeenten een beroep op de uitleendienst. Vooral de paaltjes waarmee je een zone kan afzetten, zijn populair.

Bij de uitleendienst van de provincie kunnen verenigingen terecht voor materiaal dat ze nodig hebben als ze iets willen organiseren, dat kan een podium zijn of een microfoon. Ondertussen heeft de uitleendienst zich ook gespecialiseerd in coronaproof materiaal. "We hebben bijvoorbeeld plexi-panelen, mobiele loketten en afzetpaaltjes waarmee je evenementen coronaveilig kan maken", vertelt Tim Jonckers van de uitleendienst. 

Aan democratische prijzen

"Het was de bedoeling om dit coronaproof materiaal uit te lenen aan verenigingen van zodra ze weer iets mogen organiseren", vertelt Tim. "Maar omdat we vragen krijgen van steden en gemeenten die vaccinatiecentra moeten inrichten, lenen we onze spullen ook aan hen uit. We doen dat aan heel democratische prijzen. Eigenlijk is dat een soort verzekering, een bedrag dat je betaalt voor als er iets mis zou gaan met het materiaal tijdens het transport of het gebruik."

Ik heb de indruk dat heel de wereld op zoek is naar afzetpaaltjes

Er is vooral veel vraag naar afzetpaaltjes bij de uitleendienst, zegt Tim. "Ik heb de indruk dat heel de wereld op zoek is naar afzetpaaltjes. Je kan die gebruiken om wegjes te maken zodat mensen geleid worden in een ruimte. Ondertussen zijn we zelfs een nieuwe voorraad aan coronaveilig materiaal aan het inslaan, zodat we toch genoeg in huis hebben van zodra de verenigingen opnieuw evenementen mogen organiseren."

Meest gelezen