foto: Radio 2

Vaccinatiecentrum in Beringen start als eerste met vaccineren

Het vaccinatiecentrum op be-MINE in Beringen start maandag als eerste vaccinatiecentrum in Vlaanderen met coronavaccins voor het zorgpersoneel. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vandaag gezegd in het Vlaams Parlement.

De vaccinatiecentra in Vlaanderen kunnen in principe vanaf volgende week starten met het vaccineren van zorgpersoneel uit de eerste lijn.  Volgens minister Beke zullen de meeste vaccinatiecentra tegen het einde van de krokusvakantie klaar zijn voor een voorzichtige opstart. "Voorzichtig, want er blijft onzekerheid over de vaccinleveringen", aldus Beke.

Maar als alles goed verloopt, kan het vaccinatiecentrum in Beringen maandag opstarten met de eerste vaccins. Het is nog niet duidelijk hoeveel personeel gevaccineerd kan worden, maar in een eerste fase gaat het om het zogenaamde frontliniepersoneel, zoals huisartsen, thuisverpleegkundigen en verzorgenden van de diensten voor gezinszorg.

Testdag

Vrijdag 12 februari is er nog een test in het vaccinatiecentrum in Beringen. Daar zullen vooral de IT systemen getest worden, maar ook de looplijnen.

Meest gelezen