Burgemeester Ingrid Holemans

Vaccinatiecentrum Skyhall op Brussels Airport bijna klaar: "Gekleurde lijnen vertellen je waar je moet zijn"

De Skyhall van Brussels Airport wordt momenteel geïnstalleerd om er vier vaccinatielijnen te kunnen opstarten. Om precies te weten waar je moet zijn, worden er op de grond kleurrijke lijnen aangebracht die je tot aan het dokterskabinet brengen. "Eind deze week moet alles klaar zijn", zegt burgemeester van Zaventem Ingrid Holemans (Open-VLD).

De Skyhall is de oude vertrek- en aankomstzaal van Brussels Airport. Die is onlangs helemaal gerestaureerd en kan dienen voor allerlei evenementen. Vanaf eind deze maand komen er vier vaccinatielijnen en een bewegwijzering in kleuren: “We gaan vier vaccinatielijnen hebben en om de mensen duidelijk te maken in welk dokterskabinet ze verwacht worden, gaan er op de grond gekleurde lijnen komen zoals die in het ziekenhuis te vinden zijn", vertelt burgemeester Ingrid Holemans van Zaventem: "Dat is internationaal, dat is makkelijk en daarvoor hoef je niet allemaal dezelfde taal te spreken."

Eind deze week moet alles klaar zijn. Vanaf midden februari wordt er proefgedraaid om dan de vaccinatiecampagne te kunnen starten op 22 februari. Er moeten ongeveer 60.000 mensen een spuitje krijgen.

Meest gelezen