Pexels - RF.studio

Meisjes durven niet altijd voetballen bij jongens: Lokerse voetbalclubs richten ploeg met uitsluitend meisjes op

Drie voetbalclubs uit Lokeren werken samen om meer meisjes te laten voetballen. De drempel voor meisjes blijkt nogal groot te zijn, want vaak moeten ze beginnen bij een jongensploeg. FC Daknam, KSC Lokeren-Temse en KFC Eksaarde richtten daarom samen een volwaardige meisjesploeg op: Femina Lokeren.

Jonge meisjes die willen leren voetballen moeten dat nu nog vaak samen doen met jongens. Voor de meisjes blijkt dat niet zo evident te zijn, dus besloten FC Daknam, KSC Lokeren-Temse en KFC Eksaarde om daar iets aan te doen. Ze richtten een meisjesploeg op "Femina Lokeren". "De drempel is lager voor de meisjes, en de vriendschappen die ontstaan blijven na jaren nog bestaan", zegt Kristof Haentjes van FC Daknam.

De drempel in een meisjesploeg ligt veel lager, dus durven ze al eens proberen
Kristof Haentjes

Haentjes is zelf vader van een voetballend meisje: "Mijn dochter is ooit beginnen te voetballen bij een jongensploeg. Ze twijfelde toen soms wel. Nadien zijn er meisjes bijgekomen bij FC Daknam en zijn ze een eigen ploegje begonnen. Ik zag hun speelsheid tijdens de trainingen en ik dacht, daar zit meer in." En dat is er nu met de volledige meisjesvoetbalploeg Femina Lokeren.

Verschil tussen meisjes en jongens

En meisjes winnen soms van de jongens: "Wij hebben met de meisjes al eens gewonnen tegen de jongens. Die jongens druipen dan het veld af", zegt Haentjes. "Maar als de meisjes verliezen dan staan die een paar minuten na de match gewoon te zingen en te springen. Dat is wel een groot verschil."

Als jongens verliezen dan druipen ze het veld af. Als meisjes verliezen dan staan ze te zingen
Kristof Haentjes

In Lokeren is er ondertussen al veel interesse in de meisjesploeg. "Ik krijg veel reacties. Op dit moment zijn er al 35 nieuwe inschrijvingen van meisjes die eens willen proberen. Nu durven ze het eens proberen en uittesten, en dat is heel belangrijk." 

Vanaf woesdag 17 februari kunnen meisjes vanaf geboortejaar 2005 tot en met 2015 gratis een training meemaken op de site SC Lokeren-Temse.

Als het een groot succes wordt, kan er misschien gedacht worden aan een volwaardig meisjeselftal, zegt Haentjes nog.

kasto80

Meest gelezen