Antwerpse Velo-stadsfietsen vriezen vast: minstens een derde buiten gebruik

Door de combinatie van het vriesweer, de hevige sneeuwval én de regen van vorige week zijn een derde van de Antwerpse stadsfietsen buiten gebruik. Het personeel van Velo Antwerpen is druk bezig met het oplossen van het probleem, maar dat kan nog even duren.

De vorst van de afgelopen dagen zorgde ervoor dat heel wat sloten vastvroren. Daardoor is het moeilijk om een ​​fiets te ontlenen. Het gaat om een ​​algemeen probleem dat zich over het hele netwerk voordoet. Minstens een derde van de fietsen zijn op dit moment buiten gebruik. 

Volgens Rafael Loeys, de verantwoordelijke van Velo Antwerpen, zal het probleem ook niet meteen opgelost zijn. "Onze mensen zijn al een hele dag in de weer. De laatste uren merken we een lichte verbetering, omdat het gestopt is met sneeuwen. Ook de zon schijnt nu en dat helpt. Toch verwachten wij dat de problemen nog een tijdje zullen aanhouden."

De zon schijnt nu en dat helpt. Toch verwachten we dat de problemen nog een tijdje zullen aanhouden

Rafael Loeys, verantwoordelijke Velo Antwerpen

Velo Antwerpen roept ook op om het meteen te melden als het fietsslot geblokkeerd is. Dat kan via de app of telefonisch. Wanneer er geen fiets beschikbaar is, raadt Loeys aan om het openbaar vervoer te nemen. 
"Wij kunnen zelf geen alternatief aanbieden. Daarom proberen we ook om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen." 

Meest gelezen