Foto: Radio 2

Vrouw (86) dood teruggevonden op straat dichtbij woonzorgcentrum, onderzoek gestart

In Willebroek is rond 6.30 uur vanmorgen een vrouw van 86 dood teruggevonden op straat, dichtbij woonzorgcentrum Ten Weldebroek. De vrouw is ten val gekomen en overleden. "Het is een raadsel hoe de vrouw is buiten geraakt, onderzoek zal helderheid moeten brengen", zegt burgemeester Eddy Bevers (N-VA). 

Het is nog niet bekend sinds wanneer de vrouw weg is uit het woonzorgcentrum. Dat wordt nu onderzocht.  "Een bewoonster van het woonzorgcentrum is vannacht of vanmorgen vroeg buiten geraakt uit de open afdeling waar ze verbleef", zegt burgemeester Bevers. "De vrouw is hier op straat overleden. Het is voorlopig nog een raadsel hoe mevrouw is buiten geraakt, zeker omdat een procedure moet worden gevolgd. Onderzoek loopt om hier helderheid in te brengen."

De vrouw werd teruggevonden in haar kamerjas. Volgens ooggetuigen zou ze vrieswonden hebben aan handen en knieën. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. "Voor de familie is dit een drama dat niemand wil, en we doen ons best om dit in de toekomst te voorkomen", besluit burgemeester Bevers.

Meest gelezen