Archieffoto
Saint Louis Zoo

78 koningspythons in beslag genomen in Nijlen

In Nijlen heeft de inspectiedienst voor dierenwelzijn gisteren 78 koningspythons in beslag genomen bij iemand thuis. De dieren werden niet goed verzorgd en de houder had er ook geen vergunning voor. Het was niet de eerste keer dat de inspectie bij de eigenaar langskwam en die kreeg eerder ook al boetes.

Koningspythons mogen door particulieren gehouden worden, maar vanaf 30 dieren heb je een vergunning van de gemeente nodig en die had de eigenaar niet. Naast de slangen werden er ook een roodwang- en een geelwangschildpad in beslag genomen.  Dat zijn soorten die niet gehouden mogen worden als huisdier. Er werden ook 9 dode pythons aangetroffen.

"Het is niet de eerste keer dat we bij die particulier inspectie gedaan hebben", zegt Brigitte Borgmans van het Vlaams departement Omgeving. "Er waren ook al kansen gegeven, maatregelen opgelegd, pv's uitgeschreven en boetes opgelegd. Maar de dieren waren er slecht aan toe, dus nu hebben we ze in beslag genomen. 

De dieren verblijven nu voorlopig in het opvangcentrum van Opglabbeek.

Meest gelezen