Zoutman

Extreem druk bij zoutleverancier Zoutman in Roeselare: "Het is een uitdaging om alles rond te krijgen"

Sinds begin deze week staat de telefoon roodgloeiend bij zoutleverancier Zoutman in Roeselare. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in de productie en verwerking van zout en kan de bestellingen nog amper bijhouden. "Het is bijzonder druk, maar dat hebben we graag", zegt Bert Lamote van Zoutman.

Het is koud en glad. En dat kan nog een tijdje duren. Heel wat steden en gemeenten, maar ook particulieren, zijn daarom op zoek naar extra strooizout, om straten en voetpaden sneeuw- en ijsvrij te maken. "Wij proberen onze klanten, die een vast contract hebben bij ons, vlot te bedienen", zegt Bert Lamote van Zoutman in Roeselare. "Die klanten zijn vooral steden en gemeenten. We krijgen van hen extreem veel bestellingen, dus het is een hele klus om iedereen op tijd te voorzien van strooizout. Meestal strooien ze alles in één keer uit en bestellen ze onmiddellijk bij."

Supermarkten bevoorraden

Het is volgens Lamote cruciaal om altijd wat voorraad te hebben. "Als het plots begint te sneeuwen, dan is de vraag naar strooizout zo groot dat we niet iedereen op hetzelfde moment van een grote hoeveelheid kunnen voorzien", zegt hij. "Steden en gemeenten krijgen bij ons voorrang, dat staat zo in de contracten omschreven. De supermarkten hadden wel nog wat voorraad. Zij waren niet van plan om onmiddellijk bij te bestellen. Maar we zien toch deze week dat er opnieuw wat bestellingen van supermarkten binnenkomen. Dat betekent dat wij binnenkort daar gaan leveren."

"Eindelijk nog eens winter"

"Ik ben blij dat het eindelijk nog eens stevig wintert. Maar het is natuurlijk heel snel en heel hard gekomen. Het is een uitdaging om alles rond te krijgen. Het is niet zo dat wij nu plots een prijsstijging gaan doorrekenen, omdat de vraag zo groot is. We houden ons aan de gemaakte afspraken voor de vaste klanten."

Foto ter illustratie

Meest gelezen