Foto Kurt

Festival Dranouter is blij met extra financiële steun van de overheid: "Dit helpt ons om weer recht te krabbelen"

De Vlaamse regering trekt in totaal 60 miljoen euro extra uit voor festivals en andere grote evenementen. "Het doet deugd te weten dat de overheid het belang van onze sector erkent", zegt Bavo Vanden Broeck van Festival Dranouter. "Met deze steun kunnen we weer rechtkrabbelen."

50 miljoen euro is beschikbaar via het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Organisatoren kunnen daar een voorschot vragen om hun evenementen op te starten dit jaar. De overige 10 miljoen euro moet de organisatoren dan weer helpen om hun event coronaveilig te maken. 

Festivals deze zomer?

"Die 60 miljoen euro is fantastisch", zegt Bavo Vanden Broeck van Festival Dranouter. "We zijn heel blij dat de Vlaamse overheid het belang van de sector begrijpt en ons wil ondersteunen. Het is een heel zware periode geweest voor de sector. We hebben heel wat verliezen opgestapeld. Het is heel moeilijk om herop te starten, maar die steun kan ons helpen om terug recht te staan deze zomer.

Midden volgende maand beslist Vlaanderen of, hoe en wanneer grote evenementen opnieuw kunnen. Dan weten we dus of de zomerfestivals zullen kunnen doorgaan.

Meest gelezen