Videospeler inladen...

BEKIJK - "Fietsen door het Water" in Bokrijk wordt tijdelijk "Fietsen door het IJs"

Op dit moment kan je niet meer spreken van "Fietsen door het Water" in Bokrijk, maar je kan er wel "Fietsen door het IJs". En dat is uniek. “Adembenemend”, zeggen passanten unaniem.

Het populaire wandel- en fietspad aan knooppunt 91 van het Limburgse fietsroutenetwerk ziet er tijdelijk een tikkeltje anders uit. Wie er wandelt of met de fiets passeert, ziet aan weerszijden geen kabbelend water meer maar wel ijs.

 “Wij hebben de natuur elke dag zien veranderen”, zegt een koppel vaste wandelaars. “ En de winterpracht komt vandaag nog extra mooi tot uiting dankzij de zon. Het ijs vormt sinds vandaag één groot geheel. We genieten met volle teugen van het uitzicht. Dit is ons favoriete seizoen.”

Bekijk hieronder de beelden:

Videospeler inladen...

Verboden het ijs te betreden

Het blijft wel bij kijken naar het ijs. Op een groot bord naast "Fietsen door het IJs" staat dat schaatsen verboden is. “Maar dat waren wij ook niet van plan”, lacht een dame uit Noord-Holland die op stap is met haar echtgenoot. “Hoewel het sneeuwlandschap een plaatje is, stelt het ijs zelf nog niet veel voor. Wij noemen dat koekenijs: met heel veel bultjes en sneeuw op het oppervlak. Ik ben het er absoluut mee eens: niet geschikt om te betreden!”, besluit de vrouw lachend. 

Ook een reporter van "Het Journaal" ging een kijkje nemen in Bokrijk. Zijn ervaring kan je hieronder bekijken. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen