Geen ijspret op Arenaplein Deurne: "We kunnen het onder water zetten maar doen het niet met corona"

Het districtsbestuur van Deurne heeft besloten om geen tijdelijke ijsvlakte te maken van het Arenaplein. "Het plein is nochtans ontworpen voor vriesperiodes maar corona maakt het onmogelijk", zegt districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) op Radio 2 Antwerpen.

Er komt geen georganiseerde ijspret op het Arenaplein in Deurne. Nochtans is het plein daar speciaal voor aangelegd na een renovatie in 2017. "Het basketbalveld ligt inderdaad lager dan de rest van het plein. Bij langdurige vrieskou ontstaat er op die manier een natuurlijke ijslaag", zegt districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) in "Start je Dag".  Ideaal zo lijkt het voor Deurnese winterpret, maar niet dit jaar.

Schuiven mag, evenement niet

In de winter van 2018 organiseerde Deurne de ijspret zelf door het Arenaplein proactief onder water te zetten. "Helaas is er corona en kunnen we dat niet opnieuw doen", verduidelijkt Sekeris. "We willen mensen niet aanmoedigen om samen te komen nu het virus nog rondwaart." Het is voor alle duidelijkheid niet verboden om op het gladde Arenaplein rond te schuiven. "Als mensen de coronamaatregelen in acht nemen is dat niet verboden. Anders moet de politie ingrijpen. Maar het is in coronatijden niet aan ons als districtsbestuur om er een evenement van te maken in een dichtbevolkte buurt. Dat is niet te verantwoorden of veilig te organiseren."

Meest gelezen