Genkse kinderen testen met  SportKompas uit welke sport hen het beste ligt

Genkse kinderen van 8 tot 10 jaar kunnen voortaan uitzoeken met het SportKompas of ze voetballer Dries Mertens of eerder tennisster Elise Mertens achterna willen. Aan de hand van een aantal bewegingsproeven en vragenlijsten over hun motivatie en sportvoorkeur, wordt nagegaan welke sport hen het beste ligt. Twee klasjes van de Broederschool mochten deze voormiddag de spits afbijten. 

Het SportKompas is een oriëntatie-tool. Eerst vullen de kinderen twee  vragenlijsten in, eentje die peilt naar hun bewegingsvoorkeuren en eentje die hun persoonlijke motivatie test. Tenslotte moeten de kinderen  een aantal bewegingsproeven afleggen. 

“Elke klas van het derde leerjaar basisonderwijs in Genk werd uitgenodigd om zich in te schrijven voor het Sportkompas’”, zegt schepen van Sport, Kathleen Parthoens (CD&V).  “Na de Broederschool volgen 20 andere Genkse scholen, of 730 leerlingen in totaal. De bewegingsproeven zijn volledig gratis en gaan steeds door in Sporthal Arcade in Genk.”

(lees verder onder de foto)

Volgens schepen Parthoens is het belangrijk om zo jong mogelijk te beginnen met sporten. “Wie er vroeg aan begint, heeft meer kans om vol te houden. Door kinderen een sport te laten kiezen vanuit hun eigen interesse en mogelijkheden, vergroten we de kansen op succes. En ook dat helpt om vol te houden. We willen kinderen trouwens ook doorverwijzen naar de Genkse sportclubs waar ze de sport die ze gekozen hebben, kunnen blijven beoefenen. "

Meest gelezen