Eric Lalmand

Te Gek?! trekt de grootste muts van het land over hoogste bol Atomium: "Van het hoofd een zaak maken"

De hoogste bol van het Atomium in Brussel draagt de grootste muts van het land, en dat heeft niets met de koude te maken, maar alles met de nieuwe campagne van Te Gek!?, een vereniging die psychische problemen bespreekbaar wil maken.

Vandaag start Te Gek!? met een nieuwe campagne. De vereniging bestaat nu 16 jaar en is sinds twee jaar werkzaam binnen het steunpunt Geestelijke Gezondheid, samen met nog enkele andere organisaties waar het mee samenwerkt. Met de nieuwe campagne wil Te Gek!? mensen verbinden, en psychisch welzijn bespreekbaar maken. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Maar waarom viel de keuze op een gigantische muts over de hoogste bol van het Atomium? "De nieuwe baseline is: 'Te Gek!? maakt van het hoofd een zaak'", zegt Marc Hellinckx van Te Gek!?. "Atlete Elodie Ouedraogo heeft voor de campagne een muts ontworpen, en die gaat niet alleen te koop zijn, je gaat die ook zelf kunnen maken. En om het breed uit te dragen hebben wij zo'n muts over de hoogste bol van het Atomium geplaatst."

De muts zal ook de volgende jaren nog symbool staan voor de campagnes van Te Gek!?. Vanmiddag wordt de aftrap van de campagne live gestreamd via de website van Te Gek!? met onder andere de peter van de vereniging  Guy Swinnen en meter Selah Sue.

Meest gelezen