Pixabay

Londerzeel helpt hulpbehoevenden tijdens deze koude dagen

In Londerzeel neemt de gemeente maatregelen zodat mensen die het moeilijk hebben, deze koude periode doorkomen. Mensen mogen door de kou niet geïsoleerd geraken, vindt de gemeente. Er wordt onder meer een oproep gedaan naar vrijwilligers die boodschappen willen doen voor oudere inwoners.

Sneeuw en vrieskou kan ervoor zorgen dat mensen die minder mobiel zijn, geïsoleerd geraken. De gemeente Londerzeel wil voorkomen dat die mensen letterlijk en figuurlijk in de kou staan. En daarom zet de gemeente een aantal acties op poten. Zo is er de solidariteitsoproep: 'Kijk eens over het muurtje'. "We doen een oproep aan vrijwilligers die buren willen helpen", zegt burgemeester Conny Moons (LWD). "Bij mensen die wat ouder zijn, kunnen zij eens informeren of er boodschappen gedaan moeten worden, nu het wat gevaarlijker is om buiten te komen. En zij kunnen bijvoorbeeld ook sneeuw ruimen voor de deur van anderen."

"We bieden met de gemeente ook een warme ruimte aan waar mensen die het thuis koud hebben, overdag opgevangen kunnen worden", vertelt de burgemeester. "En inwoners die hun huis niet kunnen verlaten, en die geen beroep kunnen doen op hulp van anderen, kunnen via het OCMW ook maaltijden thuis laten leveren. Het is vergelijkbaar met ons hitteplan in de zomer, maar nu doen we dat omdat het zo koud is."

Meest gelezen