Mama uit Deinze legt schaatspiste in haar eigen tuin: “Uit vrees dat we nergens anders zullen kunnen schaatsen”

Wendy Van Vlaenderen uit Meigem bij Deinze heeft een schaatspiste aangelegd in haar eigen tuin. Zo kunnen haar kinderen zeker schaatsen als dat door corona toch nog zou verboden worden. “Het moet zeker lukken om er deze namiddag op te schaatsen. Het water is volledig ijs geworden”, zegt Wendy. 

Wendy Van Vlaenderen uit Deinze kreeg afgelopen weekend het idee om in haar eigen tuin een ijsbaan te maken voor haar kinderen: “We vreesden dat we nergens terecht zouden kunnen om te schaatsen. De kinderen hebben de laatste tijd door corona eigenlijk nog niet veel plezier kunnen hebben. En nu hebben we gezegd dat het wel een idee zou zijn om een ijsbaan te maken op de oprit van mijn huis.”

Onze schaatsen, dikke kousen en dikke kleren liggen klaar

Wendy uit Deinze

Wendy ging creatief te werk bij het ineenknutselen van de schaatsbaan. “We hebben een rol plastic folie gekocht, en die uitgerold. Aan de zijkanten hebben we balken gelegd, zodat het een beetje een kuipje vormt. Daar hebben we dan water ingedaan. Uiteindelijk is de piste 45 meter lang en 4 meter breed”, legt Wendy uit.

Lang zullen de kinderen niet moeten wachten om de ijsbaan op te gaan: “Het moet vanaf deze namiddag zeker lukken. Deze morgen ben ik er voor de eerste keer op geweest, en het water is volledig ijs geworden. Onze schaatsen, dikke kousen en dikke kleren liggen klaar."

Vaste ondergrond

Wendy verwacht niet dat de zelfgemaakte piste gevaarlijk zal zijn. “Het is uiteindelijk met een vaste ondergrond, dus je kan al zeker niet door het ijs zakken. Vallen is natuurlijk iets wat je niet altijd kan tegenhouden”, lacht Wendy.

Dat de oprit er nu anders uitziet ging ook de buren niet onopgemerkt voorbij: “Iedereen is wild enthousiast. We hebben dan ook veel reactie gekregen op het idee. Het is natuurlijk jammer dat er nu een coronaperiode is, anders zouden er heel wat mensen kunnen langskomen. Dat is nu natuurlijk wel iets moeilijker.”

kasto80

Meest gelezen