Man die vrouwen betastte in het station van Kortrijk blijkt beruchte crimineel

De man die is opgepakt nadat hij aan het station van Kortrijk minstens 8 vrouwen betastte, blijkt een beruchte crimineel te zijn. Hij  stond al terecht voor verscheidene overvallen met geweld en ontsnapte ooit zelfs via een helikopter uit de gevangenis van Brugge. 

In Kuurne werd deze week een vijftiger uit Mesen opgepakt, op zijn werk in een beschutte werkplaats. De politie was naar hem op zoek omdat hij aan het station van Kortrijk verscheidene vrouwen zou hebben lastiggevallen. Hij kwam daar wel vaker langs op weg van en naar het werk. Hij werd herkend op basis van camerabeelden. Maar nu blijkt dat hij geen onbekende is voor het gerecht.

Zwaar crimineel verleden

De man spendeerde al tientallen jaren in de gevangenis, onder meer voor zijn rol bij een aantal gewelddadige overvallen op banken en geldtransporten door de Brusselse bende Maâche. Later overviel hij ook banken in Kortrijk en Ronse. Na de overval in Ronse schoot hij zelfs met een kalasjnikov op een politiehelikopter die hem wou achtervolgen. 

Uiteindelijk kon hij telkens gearresteerd worden, maar hij wist ook 2 keer uit de gevangenis te ontsnappen. De eerste keer was in de gevangenis van Ronse, waar hij de kleren aantrok van zijn broer, die op bezoek kwam, en van plaats wisselde. Nog opvallender was zijn ontsnapping uit de gevangenis van Brugge, waar hij samen met twee medegevangenen kon ontsnappen met een helikopter die hen oppikte op het binnenplein.

Mesen was niet happig op nieuwe inwoner

De man woont sinds vorige zomer in Mesen. Burgemeester Sandy Evrard (MLM) was van zijn verleden op de hoogte. "Hij heeft hier een sociale woning toegewezen gekregen", zegt de burgemeester. "Veel kon ik daar niet tegen doen. Het is ook niet aan mij om die man zijn proces te maken nadat hij zijn straf heeft uitgezeten. Ik heb wel twee gesprekken gehad met hem, om te zeggen dat ik geen schrik had van hem en om te vragen om zich aan de regels te houden. Hier in Mesen hebben we ook nog geen problemen gehad met hem, al bleef ik het geen goed idee vinden dat hij hier woonde. In een klein stadje, met een bescheiden politiekorps en een kleine sociale dienst, is het moeilijker om zo iemand op te volgen dan in een grotere stad."

Meest gelezen