Man en vrouw gewond nadat ze met auto tegen aanrijdende trein botsen in Hasselt

Deze voormiddag zijn er twee lichtgewonden gevallen bij een aanrijding tussen een personenwagen en een goederentrein in Kermt, in Hasselt. Vermoedelijk was de bestuurder van de auto verblind door de zon. 

Een tachtigjarige man en zijn vrouw werden deze voormiddag lichtgewond toen ze de spoorwegovergang aan de Koorstraat in Kermt overstaken. Het ongeval gebeurde kort voor 11 uur. De slagbomen aan de spoorwegovergang waren op dat moment naar beneden. Mogelijk werd de bestuurder verblind door de zon en reed hij daardoor toch de spoorwegovergang op. De auto werd aangereden door een trein en het wrak van het voertuig kwam in een haag tot stilstand. Het koppel is naar het ziekenhuis gebracht. 

Het treinverkeer tussen Hasselt en Diest is onderbroken. Treinreizigers kunnen voorlopig gebruik maken van de bussen van De Lijn. De NMBS zal zo snel mogelijk vervangbussen inleggen.

Bekijk hieronder de beelden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen