Archieffoto

Man op de vlucht na homejacking in Brasschaat, politie zet helikopter en speurhonden in

De politie is op zoek naar een man die verdacht wordt van een homejacking in Brasschaat. De verdachte sloeg op de vlucht richting Nederland. In Essen liet hij zijn auto achter en zette hij zijn tocht te voet verder. De politie zette een helikopter en speurhonden in, maar de man kon nog niet worden gevat. 

"De overval met geweld gebeurde woensdagvoormiddag rond 10.30 uur", zegt Julie Mampuy, woordvoerder van de lokale politie Brasschaat. "De dader gaf het slachtoffer een klap op het hoofd en sloeg op de vlucht met een som geld. Hij reed met zijn auto met Nederlandse nummerplaat richting grens. Wat er zich precies heeft afgespeeld, kunnen we op dit moment nog niet vrijgeven. De zaak is in handen van het parket."

De omliggende politiezones werden onmiddellijk op de hoogte gebracht en er werd ook een helikopter ingezet. "Eén van onze agenten vond de gezochte wagen in Essen", zegt Patrick De Smedt van de politiezone Grens. "Daarop werden agenten met speurhonden ingezet om de dader te vinden. Maar dat leverde helaas nog geen resultaat op."

BIN-oproep

Voor sommige bewoners van de Olympialaan in Essen was het even schrikken toen ze plots een politieagent met hond door hun tuin zagen wandelen. "Ik zat aan mijn computer te werken tot ik plots de speurhond en zijn begeleider in mijn tuin zag", zegt een bewoonster. "Omdat ik al een BIN-oproep had gekregen waarbij werd gemeld dat men op zoek was naar een 50-jarige verdachte en omdat er ook al een helikopter boven ons huis cirkelde, was de link snel gelegd. Hopelijk wordt de dader snel gevat."

Meest gelezen