Jan De Meuleneir - Photo News

Miguel Wiels over vertrek van Klaasje bij K3: “In het begin namen we haar op in ons gezin”

Componist Miguel Wiels heeft deze ochtend op Radio 2 Oost-Vlaanderen gereageerd op het vertrek van Klaasje bij K3. "Ik wist het al een tijdje, ze had mij in vertrouwen genomen." Wiels kon het bijzonder goed vinden met de blondine en heeft haar zelfs een tijdlang thuis opgevangen. Nu kijkt hij uit naar de zoektocht voor de vervanger van Klaasje: “Dat het deze keer een jongen mag zijn, is echt ernstig bedoeld.”

Het nieuws dat Klaasje Meijer uit K3 stapt kwam gisteren voor velen onverwacht, maar componist Miguel Wiels wist in december al dat Klaasje afscheid zou nemen. “Ze had mij in vertrouwen genomen en verteld dat ze met het idee speelde om haar vleugels uit te slaan”, vertelt Wiels. 

Vertrouwenspersoon

Toen Klaasje in 2015 de wedstrijd "K3 zoekt K3" won, werd ze van de ene op de andere dag in de Vlaamse showbizzwereld gedropt. Al vanaf het prille begin had ze een sterke vriendschapsband met Wiels. “Ze sliep een tijdje in hotels in Mechelen en Antwerpen. Wanneer we klaar waren in de studio, om 11 uur 's avonds, kon ik het niet over mijn hart krijgen om ze naar zo'n hotel te zien verdwijnen. We hebben haar toen een beetje opgevangen in ons gezin.”

Studio 100 heeft hier als doorgewinterde firma wel een oplossing voor

Miguel Wiels, componist bij K3

Wiels vindt het spannend dat ze iemand nieuw moeten zoeken die bij K3 past. “Ik ben altijd al de meest sceptische van het team. Toen we de vorige meisjes van K3 zouden vervangen, dacht ik dat het publiek het niet gingen pikken en dat het heel raar zou zijn", geeft hij toe. "Die angst heb ik nu ook een beetje, maar ik denk dat Studio 100 daar als een doorgewinterde firma wel een oplossing voor heeft. Het is ook niet de eerste keer dat het gebeurt, natuurlijk. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een waardige vervanger vinden, al blijft het spannend." 

Een jongen?

Dat het nieuwe lid van K3 een jongen mag zijn, vindt de componist een goede zaak: “De dag van vandaag zou het een beetje raar klinken als je zou zeggen dat het een blond meisje moet zijn uit Nederland. Dat het deze keer een jongen mag zijn, is echt ernstig bedoeld. Het plaatje moet natuurlijk wel kloppen: het moet iemand zijn die qua talent, stemkleur en looks naast Marthe en Hanne past. We gaan ons openstellen voor iedereen die talent heeft. Wie weet komen daar wel verrassingen uit.”

"Het is wel belangrijk dat de vervanger van Klaasje de oude nummers kan zingen", benadrukt Wiels. “Want ik kan de bestaande liedjes niet meer veranderen, natuurlijk. De vervanger, of het nu een jongen of meisje is, zal hoe dan ook een stem moeten hebben die past binnen de K3-liedjes en binnen het repertoire van K3. Mocht het een jongen worden, kan ik daar natuurlijk in de toekomst wel rekening mee houden als ik een nieuw liedje schrijf."

kasto80

Meest gelezen