"Ik ben geen kat, ik ben hier echt": advocaat uit Texas gaat de wereld rond na Zoom-ongelukje in virtuele zitting

Een filmpje van een online zitting van een rechtbank uit Texas, in de VS, gaat de wereld rond. Een van de advocaten verscheen tot zijn eigen verbazing als een kat en hij wist niet hoe hij die Zoom-filter kon uitzetten, met een ongemakkelijke maar bijzonder grappige situatie tot gevolg. 

Door de coronapandemie verlopen hoorzittingen van de rechtbank in Texas via videoconferentie. Die zijn normaal gezien niet publiek, maar de lokale rechtbank besloot het grappige voorval zelf op YouTube te delen, waarna het al snel viraal ging op het internet.

Bekijk het filmpje hieronder (en lees voort onder de video):

Op de beelden is te horen hoe de rechter (die zelf niet te zien is) advocaat Rod Ponton erop wijst dat hij verschenen is als een kat. Hij legt uit dat er wellicht een filter aanstaat. "We proberen het, maar ik weet niet hoe ik die moet verwijderen. Mijn assistent is ermee bezig", antwoordt de man, die duidelijk geschrokken is. "Ik ben bereid om door te gaan. Ik ben hier live, ik ben geen kat."

Zover hoefde het uiteindelijk niet te komen, na een kleine minuut werd de oplossing gevonden en kon de zitting plaatsvinden op de gebruikelijke manier.

De advocaat wijst als oorzaak naar het feit dat hij moest inloggen met de computer van zijn assistent. Hij kan er zelf mee lachen dat hij een internetsensatie is geworden. "Als ik het land even kan laten grinniken in deze moeilijke tijden die we meemaken, dan ben ik hier blij mee", zegt hij aan The New York Times.

Ook de rechter zelf reageerde op Twitter. Hij zegt dat het filmpje is vrijgegeven om mensen erop te wijzen ze best hun Zoom-instellingen nakijken voor ze online komen, niet om te lachen met de advocaat.

Meest gelezen