Foto: BonBeeld Fotografie +

Sopraan geeft 15 gratis privéconcerten weg op Valentijnsdag: "Normaal in grote operahuizen, nu een klein bezoekje bij de mensen thuis"

Sopraan Wineke van Lammeren en haar partner zullen op Valentijnsdag een gratis privéconcert weggeven aan 15 gelukkigen uit Bonheiden of Rijmenam. Het zangersduo zal telkens één nummer zingen aan huis, rekening houdend met alle coronamaatregelen. "We zullen met een romantische serenade zorgen voor een spetterende Valentijn", zegt van Lammeren op Radio 2 Antwerpen. 

Inwoners van Bonheiden en Rijmenam kunnen op Valentijnsdag een privéconcert aan huis winnen. Sopraan Wineke van Lammeren en haar partner Pim van Drunen, die ook zanger is, geven 15 coronaproof concerten weg. Het initiatief komt van cultureel centrum 't Blikveld in Bonheiden, dat door de huidige coronacrisis al een tijdlang geen concerten meer mag organiseren. Op deze manier krijgen de artiesten toch een duw in de rug, zegt directeur Sam Vervoort in Gazet Van Antwerpen.

We zijn al bijna een jaar werkloos, nu kunnen we onze stem wat onderhouden met een klein bezoekje bij de mensen thuis

Sopraan Wineke van Lammeren

Het is de bedoeling dat het zangersduo telkens één nummer zingt aan huis. Ze zullen 15 gelukkige koppels of gezinnen uitloten en aan hen een serenade brengen. De locaties zullen niet op voorhand bekend gemaakt worden om een grote toeloop te vermijden. Over het nummer zelf wil de sopraan ook nog niet veel kwijt. "Maar we kunnen wel al beloven dat we iets heel romantisch zullen brengen, zoals een nummer uit La Bohème of West Side Story", legt van Lammeren uit in Start je Dag op Radio 2 Antwerpen.

Het duo kijkt er alvast naar uit: "We staan normaal samen op de planken van grote operahuizen, maar inmiddels zijn we al bijna een jaar werkloos. Nu kunnen we onze stem toch wat onderhouden en zorgen we met een klein bezoekje bij de mensen thuis voor een spetterende Valentijn!"

Wil je kans maken op zo'n privéconcert? Meld je dan hier aan. 

Meest gelezen