KTSDESIGN/SCIENCE PHOTO LIBRARY

Spermabank in Ziekenhuis Oost-Limburg zet werking even "on hold" door coronacrisis

De spermabank in het ziekenhuis Oost-Limburg in Genk heeft de samenwerking met Limburgse donoren tijdelijk stopgezet. Door de coronacrisis melden er zich zo weinig mannen aan om sperma te doneren dat het ziekenhuis beslist heeft om er even mee te stoppen. 

"De spermabank draaide al een tijdje op een laag pitje", zegt woordvoerder Jurgen Ritzen van het Ziekenhuis Oost-Limburg. Door de coronacrisis nam het aanbod nog verder af. Er waren nauwelijks nog donoren die zich aanmeldden. We hebben dan beslist de spermabank "on hold" te zetten. We wachten tot na de crisis voor we de spermabank weer opstarten."

Deens sperma

Mensen met een kinderwens kunnen wel nog altijd terecht in het ZOL, omdat er nog altijd Deense spermadonoren zijn. En ook eiceldonoren kunnen zich nog steeds aanmelden in het ziekenhuis van Genk.

 

Meest gelezen