Harold Versteeg | Hollandse Hoogte / ANP

Terrassen in Gent mogen onbelast blijven staan: “Zo is er meer omzet tijdens de goede maanden”

In Gent mogen de terrassen van de horeca onbelast blijven staan tot 15 april 2022. Stad Gent nam die beslissing op vraag van de horeca-uitbaters. “We willen perspectief geven aan de horeca-ondernemer die vandaag nog niet weet hoe zijn toekomst eruit ziet”, zegt schepen Sofie Bracke.

In Gent mogen de terrassen van de horeca blijven staan tot 15 april 2022. Horecazaken moeten daarvoor ook geen belastingen betalen. “We hebben een paar dagen geleden in het college de beslissing genomen dat we de terrasbelasting voor die periode willen kwijtschelden. Zo willen we perspectief geven aan de horeca-ondernemer die vandaag nog niet weet hoe zijn toekomst eruit ziet”, zegt schepen Sofie Bracke.

Grotere omzet

De terrasbelastingen zorgen in normale tijden voor 600.000 euro aan inkomsten voor de stadskas. Met deze extra steun hoopt Sofie Bracke de Gentse horeca snel terug financieel gezond te krijgen: “Als we letterlijk zorgen voor grotere terrassen, kunnen horecazaken ook meer omzet genereren in de goeie maanden.”

“We willen de horeca heel stevig steunen. Als stadsbestuur beschikken we helaas over weinig instrumenten, maar we willen wel het signaal geven dat we die weinige instrumenten inzetten om onze horeca met volle kracht te steunen”, aldus Bracke

kasto80

Meest gelezen