Sofhie Legein - Lokaal Bestuur Koksijde

Twee basisscholen in Ruddervoorde en Koksijde sluiten tijdelijk de deuren door corona-uitbraak

De gemeentelijke basisschool in Koksijde sluit voor de rest van de week de deuren na een corona-uitbraak. De school opent normaal gezien weer na de krokusvakantie. Ook basisschool De Kiem in Ruddervoorde is vanaf vandaag dicht.

In de gemeentelijke basisschool in Koksijde hebben verschillende leerlingen van 3 verschillende klassen in het lager positief getest op het coronavirus. Het gaat om de Britse variant. Burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD): "We willen erger voorkomen en sluiten daarom de kleuter- en lagere afdeling van de school. Ook alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen in de gemeentelijke gebouwen worden geschrapt tot donderdag. Er is zeker geen reden tot paniek, maar we vragen iedereen om bijzonder waakzaam te zijn."

Ruddervoorde

Ook basisschool De Kiem in Ruddervoorde is vanaf vandaag dicht door een corona-uitbraak. Alle leerlingen en leerkrachten moeten thuisblijven na verschillende besmettingen en te veel afwezigheden. Na de krokusvakantie gaat De Kiem weer open.

Meest gelezen