Radio 2

Verkeerslichten regelen toeloop in vaccinatiecentrum Vilvoorde

Het toekomstige vaccinatiecentrum in CC Het Bolwerk in Vilvoorde is zo goed als klaar. Maar de start van de vaccinatiecampagne zal niet zo vlot verlopen als gedacht. Door het tekort aan vaccins moet de planning worden bijgestuurd. 

In CC Het Bolwerk in Vilvoorde is de afgelopen weken -letterlijk- druk getimmerd. Alles is nu klaar om op 15 februari te beginnen met de gefaseerde vaccinatie van de inwoners van Vilvoorde en Machelen. Het Vilvoordse bedrijf Sportizon heeft de voorbije weken alles in gereedheid gebracht. 

Verkeerslichten

Mattias Kempeneers van het bedrijf Sportizon coördineert de verbouwingen en licht de inrichting van de zaal toe: "We hebben op basis van de richtlijnen van de overheid een zo eenvoudig en logisch mogelijk concept uitgewerkt. We werken met eenvoudige kleuren en cijfers. En, wat opvalt, we werken ook met verkeerslichten. Eenvoudiger kan niet: rood is wachten en groen is binnenkomen." Sportizon is een evenementenbureau uit Vilvoorde. "We zijn blij dat ons bedrijf zijn ervaring op deze manier ten dienste kan stellen van de lokale gemeenschap", zegt Kempeneers.  

Eenvoudiger kan niet: rood is wachten en groen is binnenkomen
Mattias Kempeneers, evenementenbureau Sportizon
Radio 2

Bekend gezicht

Tussen alle mensen die met de voorbereiding bezig zijn, loopt ook een bekend gezicht (ondanks het mondmasker en de coronahaardos): Lodewijk De Witte, oud-gouverneur van Vlaams-Brabant, is algemeen coördinator van het Vilvoordse vaccinatiecentrum. Hij is niet blij met de trage opstart. "We krijgen in het begin veel minder vaccins dan eerst beloofd. Die gaan in de eerste plaats naar de zorgverleners. Tot half maart zullen we met die mensen bezig zijn. Pas daarna komen de 65-plussers aan de beurt en dan de rest van de bevolking. Maar de eerste weken zullen we het dus met een beperkt aantal vaccins moeten doen, zowat 200 per week. Ik hoop dat het daarna sneller kan gaan", aldus De Witte.

Meest gelezen