Voortaan geen auto's meer door natuurgebied Wortel-Kolonie

In Hoogstraten zullen auto's vanaf volgende week niet meer door het natuurgebied Wortel-Kolonie kunnen rijden. De stad heeft dat samen met het Agentschap Natuur en Bos beslist. Het gebied werd te vaak gebruikt als sluiproute om files te vermijden en het is niet veilig om auto's langs het speelbos met kinderen te laten rijden. Er komen nu onder meer barelen om te Torendreef af te sluiten. 

De barelen zullen vanaf volgende week geplaatst worden aan de Torendreef. Ruiters en landbouwvoertuigen zullen er nog wel door kunnen, zegt Michel Jansen, schepen van milieu- en natuurbeleid in Hoogstraten (N-VA): "Landbouwers zullen tot aan hun gronden geraken, dat is gegarandeerd. Er komen wel sluizen, lage en hoge barelen, zodat paarden en fietsers wel toegang krijgen, maar ander verkeer niet."

Wortel-Kolonie is bijzonder populair bij wandelaars en fietsers: "Er komen duizenden mensen per jaar wandelen en fietsen en er kwamen veel klachten over het verkeer binnen", gaat Jansen voort. "Het is een stiltegebied, het is een natuurgebied dat misschien wel UNESCO-werelderfgoed wordt. Daar moeten we respect voor hebben en dus moeten we gemotoriseerd verkeer zoveel mogelijk buitenhouden."

Meest gelezen