Antwerpse politie roept op om ijs en ijspegels zelf te verwijderen: "Levensgevaarlijk"

De politie van Antwerpen roept de mensen op om ijs in goten, op terrassen of balustrades zoveel mogelijk zelf te verwijderen. Door de zon smelt het ijs op veel plaatsen, waardoor er brokken naar beneden vallen. "Als dat gebeurt, kan dat voor levensgevaarlijke situaties zorgen", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. 

De politie krijgt tientallen oproepen per dag binnen van bezorgde mensen over ijs dat van goten en terrassen valt. "We roepen de Antwerpenaren op om het ijs op hun terrassen, balustrades of goten zo veel mogelijk zelf te verwijderen, maar enkel als dat veilig kan gebeuren", zegt Bruyns. 

Als het niet mogelijk is om het ijs zelf te verwijderen, kan je de hulpdiensten inschakelen. "Bij niet dringende gevallen, kan je een formulier invullen", legt Bruyns uit. "Als het wel dringend is, dan kan je het noodnummer bellen. Wij beschouwen dit als heel dringend, want we willen niet dat er iemand gewond geraakt door het vallende ijs."

Meest gelezen