Bij KRC Genk eten ze vandaag appeltaart na winst tegen Sint-Truiden in de Beker van België

Racing Genk heeft zich als enige Limburgse club geplaatst voor de kwartfinales van de beker van België. Het won met 1-0 van STVV dankzij een doelpunt van topschutter Paul Onoachu van Genk. Zoals de traditie dat wil, wordt dat vandaag bij Genk gevierd met appeltaart.

Genk-STVV, dat is altijd iets speciaals, zeker als de twee tegenover elkaar staan in de beker. Terwijl Maes STVV vleugels heeft gegeven, zat Van den Brom de voorbije weken toch al wat ongemakkelijk op zijn stoel te schuiven na de belabberde prestaties in de competitie. Maar dankzij een doelpunt van de topschutter bij Genk, Paul Onoachu, kon Genk de bekerzege toch binnenhalen. 

Dit doet pijn want we konden vanavond ons seizoen wat kleur geven

Steve De Ridder, STVV

"Deze match was erg belangrijk voor de supporters en ik was er zelf ook erg op gebrand om te winnen", zegt Steve De Ridder van STVV. "Het was een manier om ons seizoen kleur te geven. Ik ben dus heel teleurgesteld. Hopelijk kunnen we ons zo snel mogelijk redden."

We hebben voor de match afgesproken dat we "krijgers" moesten zijn

Paul Onoachu, KRC Genk

"Na onze laatste matchen hadden we gezegd: we moeten strijders zijn vandaag", zegt Paul Onoachu van KRC Genk. "We botsten wel op een sterke defensie van STVV. We zochten naar de ruimte, maar zij haalden er veel voorzetten uit. Maar goed, je hebt maar 1 goal nodig. Hopelijk zijn we nu weer vertrokken."

"Ik heb gehoord dat we morgen de zege vieren met appeltaart. Maar ik lust alle soorten taarten hoor!"

John Van den Brom, trainer KRC Genk

"Het was geen match met veel kansen", zegt trainer John van den Brom van KRC Genk, "maar uiteindelijk is de zege dik verdiend. Het is misschien jammer dat we tot de 86e minuut moeten wachten, al maakt dat de pret eigenlijk nog groter. Het was belangrijk om te winnen én vertrouwen op te doen met het oog op de competitie. Ik ga ervan uit dat we dit morgen vieren met appeltaart. Al lust ik zelf alle soorten taart", lacht van den Brom. 

 De traditie wil dat winst tegen Sint-Truiden bij Genk gevierd wordt met appeltaart. Bij Genk noemen ze de Truienaren namelijk "appelboeren". Bij STVV worden de Genkenaren dan weer "smurfen" genoemd en daar eten ze dan ook smurfentaart bij winst in een bekerduel. 

Meest gelezen