Radio 2

Ontmijningsdienst doorzoekt twee gestolen auto's van Franse gangsters in Diegem

In Diegem, deelgemeente van Machelen, was het woensdagavond even groot alarm. Er stonden twee verdachte voertuigen vlakbij een bewakingsbedrijf geparkeerd. De ontmijningsdienst DOVO werd opgetrommeld en doorzocht de wagens, maar vond niets. Uiteindelijk werd het alarm opgeheven.

De zenuwen stonden woensdagavond een tijdje gespannen in de Telecomlaan in Diegem, bij Machelen. Daar bleken twee gestolen auto's met Franse nummerplaten geparkeerd te staan vlakbij een bewakingsbedrijf. De nummerplaten en de voertuigen zouden bovendien gelinkt zijn aan zaken van zwaar banditisme, wellicht in Frankrijk. Dat maakte de situatie erg verdacht. Er werd beslist om de ontmijningsdienst van het leger, DOVO, ter plaatse te vragen. 

Bedrijven ontruimd

Ook burgemeester Marc Grootjans (CD&V) van Machelen ging ter plaatse. "Er is meteen een hele reeks veiligheidsmaatregelen genomen", vertelt hij. "Zo is een veiligheidsperimeter ingesteld en is de A 201 in één rijrichting een tijdje afgesloten. Drie bedrijven in de buurt zijn ontruimd. Intussen kwam ook de ontmijningsdienst ter plaatse om de twee auto's te doorzoeken. Maar ze hebben niets gevonden. Na een halfuurtje werd de buurt opnieuw vrijgegeven. De twee auto's zijn weggetakeld voor verder onderzoek", aldus de burgemeester.

Meest gelezen