2019 Invision

Disney stopt samenwerking met Mandalorian-ster Gina Carano na omstreden Instagrambericht

Actrice Gina Carano zal in de toekomst niet meer opduiken in de "Star Wars"-spin-off "The Mandalorian", bij ons te zien op streamingdienst Disney+. De samenwerking met de actrice wordt stopgezet na een zoveelste omstreden bericht op sociale media.

Afgelopen dinsdag heeft de actrice in haar Insta Story de vergelijking getrokken tussen de jodenvervolging in nazi-Duitsland en hoe nu mensen met andere politieke meningen soms elkaar kunnen haten. "Joden werden niet door nazisoldaten op straat geslagen, maar door hun buren en zelfs door kinderen", schreef ze.

"Veel mensen beseffen niet dat om op een punt te komen waarop de nazisoldaten gemakkelijk duizenden joden konden bijeendrijven, de regering er eerst voor zorgde dat ze door hun eigen buren zouden gehaat worden omdat ze joods waren", gaat ze verder. "Hoe is dat anders dan iemand haten voor zijn politieke overtuiging?"

Dat bericht -dat ze later verwijderde- was blijkbaar de druppel voor haar werkgever Lucasfilm. In een mededeling laat de studio weten dat "Gina Carano niet (meer) voor ons werkt en er geen plannen zijn om haar in de toekomst (opnieuw) aan te werven". "Hoe dan ook zijn haar berichten op sociale media weerzinwekkend en onaanvaardbaar."

Zo gaan we Carano dus niet meer te zien krijgen, lees verder onder de Instagramfoto:

Verkiezingsfraude en mondmaskers

"The Mandalorian" is een grote hit voor filmstudio Lucasfilm en eigenaar Disney. De televisieserie is een spin-off van de "Star Wars"-filmreeksen. Cara Dune, gespeeld door Carano, is te zien in beide seizoenen van de serie. Er waren tot voor kort zelfs plannen om een aparte reeks rond haar personage te bouwen, maar die zouden in het water zijn gevallen na eerdere berichten van Carano op sociale media.

Het is namelijk niet voor het eerst dat Carano in opspraak komt door een bericht dat ze deelde op sociale media. Eind vorig jaar nog had ze op sociale media gezegd dat ze geen masker wilde dragen tegen het coronavirus en eerder had ze de valselijke claims van voormalig president Trump gesteund dat er grootschalige verkiezingsfraude zou zijn gepleegd.

Meest gelezen