Gratis wifi in Haaltert, “dat is handig op evenementen”

Al meer dan de helft van de steden en gemeenten in Oost-Vlaanderen biedt gratis wifi aan op openbare plaatsen. Haaltert zal dat nu ook aanbieden op vier pleinen. Dat is handig bij evenementen, vindt de burgemeester, bijvoorbeeld als er kermis is, of markt. De gemeenten kunnen voor gratis wifi een subsidie aanvragen van Europa.

Ruim de helft van de 60 Oost-Vlaamse steden en gemeenten biedt gratis wifi aan op pleinen, in parken of andere openbare plekken. Europa geeft daarvoor telkens 15.000 euro aan het lokaal bestuur om zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot internet, want niet iedereen heeft een 4G-abonnement. 

Handig

Vanaf vandaag is er ook in Haaltert gratis wifi beschikbaar op de vier dorpspleinen. “We hebben erover nagedacht of het zin zou hebben, “ zegt burgemeester Veerle Baeyens. “Maar het is handig op evenementen als er bijvoorbeeld markten zijn of kermissen op de pleinen. En de wifi kan ook gebruikt worden om qr-codes te scannen om informatieop te halen.” De burgemeester wijst er ook op dat de gemeente zeer veel wandelpaden heeft en als mensen dan op een bankje gaan uitrusten waar wifi beschikbaar is, dan kunnen ze even internetten.

Haaltert zal de gratis wifi kenbaar maken bij verenigingen en inwoners via alle mogelijke kanalen, maar op de plaatsen waar de wifi is zullen ook bordjes komen om dat aan te geven. 

Veerle Baeyens gaat ervan uit dat het gratis openbare wifi-gebruik een succes zal zijn. De stad Zottegem had het eerder ook aangeboden, maar daar zijn de hotspots in mei vorig jaar alweer opgedoekt wegens geen succes.

kasto80

Meest gelezen