Schaatsen in Limburg niet mogelijk want ijs is te dun

In Limburg kan niet geschaatst worden dit weekend. Schaatsliefhebbers hadden gehoopt dit weekend de schaatsen te kunnen aanbinden maar metingen hebben vandaag al hun hoop de kop ingedrukt. Er kan niet geschaatst worden op klassieke plekken als Bree, Stokkem en Genk.

Eerder vandaag liet burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V) van Bree al weten dat schaatsen op het Oude Kanaal in deelgemeente Beek niet zal lukken, en ook verboden is.  De ijsmeester en de brandweer hebben vanmorgen het ijs gemeten, en dat is absoluut niet dik genoeg. Op sommige plekken is er zelfs nauwelijks ijs. 

En ook in Dilsen-Stokkem zal dat schaatsen niet lukken. In Stokkem is er een schaatsweide,  maar daar bleek gisteren al bij een meting dat er nog niet overal ijs was, en dat schaatsen dit weekend niet mogelijk zal zijn. 

Gevaarlijk om onder het ijs te glijden

Vanmiddag heeft ook in Genk de brandweer de ijsdikte gemeten op de Molenvijvers. "Het is nu 4 cm en het zal zeker niet genoeg aandikken om in het weekend de vereiste 12 cm te halen. In het weekend gaat het bovendien dooien, dus dat gaat niet meer lukken. Het is ook gevaarlijk, want de vijver is op sommige plaatsen 2 meter diep. Als je door het ijs valt en je glijdt er onderin, dan geraak je daar niet meer uit," aldus Robby Bollen van de brandweer.

Meest gelezen