BEKIJK - Hoe goed werkt het vaccin van AstraZeneca eigenlijk? Een antwoord op jouw vragen

In Vlaanderen krijgen vandaag de eerste mensen een prik met het AstraZeneca-vaccin, vooral zorgverleners. En dat terwijl Zuid-Afrika zijn vaccinatiecampagne voorlopig heeft opgeschort omdat het vaccin niet genoeg bescherming zou bieden tegen de Zuid-Afrikaanse variant. België heeft liefst 7 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin besteld. Moet wie het vaccin krijgt zich zorgen maken? Wij legden deze vraag voor aan Pierre Van Damme, vaccinoloog aan de Universiteit Antwerpen en lid van de taskforce vaccinatie.

Moeten mensen die het AstraZeneca-vaccin zullen krijgen, zich nu zorgen maken?

De soms tegenstrijdige adviezen veroorzaken ongerustheid. Pierre Van Damme legt hieronder in een korte video uit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Videospeler inladen...

Hoe hard woekert de Zuid-Afrikaanse variant bij ons?

Momenteel circuleert de Zuid-Afrikaanse variant hier weinig. Bekijk in onderstaande video de uitleg hierover van Pierre Van Damme.

Videospeler inladen...

Beschermen de andere vaccins beter tegen de Zuid-Afrikaanse variant?

Alle producenten van coronavaccins zeggen dat ze hun vaccin zo goed mogelijk wapenen tegen allerlei varianten van het virus. Ontdek hier de uitleg van vaccinoloog Van Damme.

Videospeler inladen...

Hebben we een derde prik nodig van het AstraZeneca-vaccin?

Sommige experts opperen dat het goed zou zijn om een derde prik te geven van het AstraZeneca-vaccin en ook van de andere vaccins. Wat Van Damme daarover denkt, kan u hier bekijken.

Videospeler inladen...

Meest gelezen