Personeel wzc De Motten in Tongeren krijgt 2de coronaprik in vaccinatiecentrum

Zaterdag worden in het vaccinatiecentrum van Tongeren al echte vaccinaties gezet als test. Het gaat over het zorgpersoneel van het woonzorgcentrum De Motten, dat net naast het vaccinatiecentrum ligt. Zij krijgen hun voorziene 2de dosis toegediend.

Het vaccinatiecentrum in Tongeren verwacht voor zijn test zaterdagochtend 150 personeelsleden van woonzorgcentrum De Motten. Zij  krijgen er dan hun tweede dosis van het coronavaccin toegediend. Op die manier kan het vaccinatiecentrum al een echte test doorstaan, en wordt het woonzorgcentrum ook ondersteund. Dat is te horen bij de eerstelijnszone Zuid-Oost Limburg.

Echte start volgende week

Een klein deel van de vaccins voor het zorgpersoneel in de frontlinie en de vrijwilligers die in de vaccinatiecentra gaan werken, wordt geleverd op 18 februari. En die worden toegediend in de vaccinatiecentra van Tongeren en Bilzen op dinsdag 23 en donderdag 25 februari.

Beringen is eerst aan de beurt: In het vaccinatiecentrum op be-MINE zullen komende maandag zo'n 100 huisartsen en verpleegkundigen gevaccineerd worden. Daar wordt morgenvroeg nog een dry run georganiseerd.

Meest gelezen