Jeep verwijdert peperdure Super Bowl-reclame met Bruce Springsteen na arrestatie wegens dronken rijden

Bruce Springsteen verraste zondag vriend en vijand toen hij voor het eerst ooit in een reclamespot opdook tijdens de Super Bowl. De Jeepreclame is gisteren offline gehaald door het bedrijf nadat bekend werd gemaakt dat The Boss recent werd gearresteerd voor het rijden onder invloed.

De zanger van hits als "Born in the USA", "Dancing in the dark" en "Streets of Philadelphia" was na tien jaar aandringen eindelijk overtuigd om op te duiken in een reclamespot. Het automerk Jeep had de muzikant kunnen strikken voor een reclamecampagne die werd gelanceerd tijdens de Super Bowl afgelopen zondag. Dat is de finale van het Amerikaanse football-seizoen. De reclameblokken tijdens dat evenement zijn peperduur.

In de spot trekt Springsteen -in een Jeep uiteraard- naar een kerkje in de staat Kansas dat exact in het midden van het vasteland van de Verenigde Staten staat. De boodschap is dat het midden in deze polariserende tijden moeilijk is om te bereiken, maar met een auto van Jeep zou dat volgens de reclame moeten lukken.

Intussen is bekend gemaakt dat The Boss enkele maanden geleden is opgepakt wegens rijden onder invloed. In november vorig jaar werd hij aan de kant gezet in het Sandy Hook-park in New Jersey. De 71-jarige muzikant werd gearresteerd wegens rijden onder invloed, roekeloos rijden en alcoholgebruik op een plaats waar dat verboden is. Hij zal vermoedelijk later deze maand voor de rechtbank verschijnen.

Rijden onder invloed is niet meteen iets waar Jeep mee wil geassocieerd worden, dus heeft het automerk intussen de reclame verwijderd van YouTube en de hele campagne gepauzeerd tot er meer details zijn over de arrestatie. "De reclameboodschap is even relevant als altijd, maar de boodschap dat rijden onder invloed nooit kan worden toegestaan is dat ook", klinkt het bij het automerk.

Springsteen zelf gaf nog geen commentaar, de advertentie staat bij schrijven van dit bericht in elk geval nog op zijn Twitterpagina.

Meest gelezen