Jongeren in Zoersel krijgen kaartjes met informatie over hulp

De gemeente Zoersel gaat samen met de jeugdraad kaartjes uitdelen aan jongeren. Daarop staan gegevens over allerlei hulplijnen die jongeren kunnen contacteren. Want ze merken dat  heel wat jongeren het bijzonder moeilijk hebben in deze coronacrisis. 

Informatie over die hulplijnen staat ook op het internet, maar de jeugdraad heeft gemerkt dat jongeren die niet altijd vinden. "Je hebt de Zelfmoordlijn, Awel, maar er zijn ook vragen over hoe je nu precies moet blokken", zegt schepen voor Jeugd Olivier Rul (Open VLD). "Er zijn tal van instanties, maar sommige zijn niet altijd goed genoeg bekend."

Het gaat om een 20-tal organisaties, waarvan de gegevens nu zijn samengebracht op één kaartje: "Het ziet eruit als een bankkaart en als er dan eens een probleem is, dan kunnen ze doelgericht naar de juiste mensen stappen."

Meest gelezen