Jongeren maken amok en slaan buschauffeur in Sint-Truiden: "Flagrant voorbeeld van totaal zinloos geweld" 

In Sint-Truiden is gisterenavond een buschauffeur van De Lijn belaagd door 5 jongeren. Ze slaagden erin om de man van achter zijn stuur te trekken en sloegen en schopten hem. De chauffeur liep verschillende letsels op. Volgens De Lijn was er geen enkele aanleiding en gaat het om een geval van totaal zinloos geweld. 

Het incident gebeurde gisteren op lijn 42 van Landen naar Sint-Truiden. Rond 18.30 uur stapte een groepje jongeren op aan de Naamse Vest in Sint-Truiden. De jongemannen reden maar één halte mee en belaagden de chauffeur. “Ze stapten naar zijn cabine en begonnen te schoppen”, vertelt Karen Van der Sype van De Lijn. “Ze slaagden erin om de deur te openen en sleurden de chauffeur van achter zijn stuur.” De chauffeur werd mee naar buiten getrokken, en werd daar gestampt en geslagen. 

Ze waren er blijkbaar op uit om herrie te schoppen en hebben daarbij onze chauffeur geviseerd

Karen Van der Sype, De Lijn

Volgens De Lijn was er geen enkele aanleiding voor het incident. “Er is niets wat erop kan wijzen dat ze boos waren. Ze waren er blijkbaar op uit om herrie te schoppen en hebben daarbij blijkbaar onze chauffeur geviseerd.” Een andere chauffeur die passeerde, wou tussenbeide komen. “Toen zijn de jongeren op de vlucht geslagen.”

De chauffeur is zwaar toegetakeld volgens De Lijn. “Hij heeft gekneusde ribben en schaafwonden, hij kan zijn pols niet meer bewegen, en heeft oorsuizingen. De chauffeur kan voorlopig niet opnieuw aan de slag, hij krijgt ook psychosociale begeleiding.” 

Onveilige buurt?

“Het onveiligheidsgevoel stijgt in de stationsbuurt, dat is een algemeen gegeven, ook in Sint-Truiden”, gaat Van der Sype verder.  “De daders zijn nog niet gevat, maar we hebben camerabeelden en die worden nu bekeken in functie van een identificatie.” 

Meest gelezen