Pixabay

Kappers in Bekkevoort mogen ook op zondag werken: "Om al het werk in te halen"

In Bekkevoort mogen de kappers ook op zon- en feestdagen open. Dat heeft de burgemeester beslist, omdat hij vreest dat de kappers anders hun werk niet rond krijgen. Vanaf nu zaterdag mogen de kappers weer open na 15 weken sluiting door corona. 

Het zal druk worden bij de kappers nu ze zaterdag opnieuw opengaan na 15 weken sluiting. De kappers in Bekkevoort mogen daarom tijdelijk ook op zondag werken, als ze zich aan bepaalde maatregelen houden. "Ik vind het een heel goed idee," zegt kapper Tony Brams uit Bekkevoort. "Want nu we 15 weken dicht zijn geweest, hebben we toch veel werk in te halen. Ik ga deze zondag zeker opendoen."

Chirurgisch mondmasker

De kappers moeten zich wel houden aan strenge maatregelen. Ze mogen geen stoffen mondmasker dragen, maar wel een chirurgisch masker. Dat moet om de vier uur vervangen worden. Tussen twee behandelingen moet een wachttijd van 10 minuten zijn zodat de ruimte kan gedesinfecteerd worden. Klanten moeten buiten wachten tot ze aan de beurt zijn. En er moet voldoende verlucht worden.

Afzuiginstallatie

Ook kapper Tony heeft er alles aan gedaan om coronaveilig te kunnen werken: "We hebben tussen de wasbakken schermen gezet, en we dragen speciale mondmaskers. We werken met vijf mensen en we weten dat we per 10 vierkante meter één persoon mogen toelaten. We hebben ook een afzuiginstallatie die de vuile lucht buiten zuigt en een airco die verse lucht binnenbrengt. En we gaan ook de deur openzetten. Ik zie het zitten, maar het zal wel zwaar worden."

Meest gelezen