Kleuterjuf in Kasterlee neemt kleuters letterlijk op sleeptouw

Elsje, een kleuterleidster in Kasterlee, heeft met haar kleuters een bijzondere carnavalsstoet georganiseerd. Ze mochten allemaal een slee meenemen en die werden allemaal achter haar wagen gehangen. Heel voorzichtig trokken ze toen door de velden. "Ze vragen allemaal  om hen te trekken. Op die manier kon dat", lacht ze in "Start Je Dag".

Het was de man van Elsje die Radio 2 Antwerpen vroeg om zijn vrouw eens in de bloemen te zetten, omdat ze zoveel doet voor haar kleuters. De foto's die hij daarbij opstuurde, zijn alvast heel veelzeggend.

"Er was geen carnavalsstoet dit jaar", legt ze uit, "maar eergisteren waren we wel met sleeën op stap geweest. Natuurlijk vragen ze dan allemaal om hen te trekken." Daarop besloot Elsje gisteren ze even allemaal achter haar wagen te hangen. "Zo hebben we toch nog een privéstoet gehad in de velden," lacht ze.

Dat gebeurde ook in alle veiligheid, zegt ze: "Onze wijkschool, die hoort bij de Klimtoren, ligt tussen de velden. Vlak naast de school zitten we meteen op zandpaden."

Paard

Elsje was hiermee niet aan haar proefstuk toe. Eerder ging ze al bij de kleuters langs met een paard: "Tijdens de lockdown ben ik eerst op bezoek geweest met de fiets, om hen te vragen hoe het ging en om hen wat werkjes en knutselideeën te brengen. Daarna ben ik dan ook eens met mijn paard geweest, dat maakte het wat specialer."

Haar man vond dus dat ze wel wat extra applaus verdient: "Wel, hij mag nu beginnen met het uitmesten van de paardenstallen", besluit ze al lachend.

 

Meest gelezen